1 Läs mer >>
Idag var vi iväg med Kia på lite ärenden sen följde vi med honom till jobbet och träffade Melodys farbröder, alltid kul o komma ut en stund.

Nu kl 22:00 på SVT1 så skall min mamma, styvpappa, lillebror och hans tjej vara med för att debattera om rasism, det får ni inte missa!! Så nu ska jag bara gosa ner mig i soffan och invänta programmet och min mamn som ska komma hem från jobbet :) Imon blir det att träffa min underbara vän Davida, va ju ett tag sedan vi sågs och umgicks bara vi, hänt mycket med barnen så jag ser fram emot morgon dagen! :)
Ha en trevlig kväll så hörs vi förhoppningsvis imorgon!

Kisses Hugs - Nilla

Debatt!

0 Läs mer >>
JAG ÄR PÅ SÅ HIMLA BRA HUMÖR IDAG!!!!
Solig morgon, bäbis och man sover fortfarande, jag dricker morgonkaffe till nyhetsmorgon! *Underbart*

Idag blir de ut på lite ärenden med Kia och sen ska min älskling bjuda på restaurang, persik mat! Känns iof lite knäppt att gå på persisk restaurang då Kia är kock och är från Irasn så han kan ju göra maten hemma lika bra ;) Men bara det här mysiga att göra det tillsammans är ju mysigt.
 
Nu väntar jag på att klockan blir 9:00 så jag kan ringa till Poseidon, just nu bor jag i en privatägd lägenhet i en helt ohållbar situation.
*Mögel i källarn
* Narkomaner som bor i kallarn då vi varken har portlås eller att det hålls låst ner dit så för ca 1,5 år sedan hittade jag kanyler och spritflaskor där
* Vi fick vattenläcka i köket 1 v efter att vi flyttat in (pga av en diskmaskin som ingick i lägenheten som var trasig) detta är FORTFARANDE inte åtgärdat och det är över 2 år sedan.
* Ingen standard alls på lägenheten, hon har inte fixat något alls i lägenheten sedan jag flyttade in MEN hon höjer hyran med ca 300 varje år!

Ne fy, här vill jag inte alls bo kvar! Dessutom vill jag bo närmre min familj och mina vänner och ha mer grönområde så Melody inte ska behöva leka så nära bilvägar när hon blir större. Så håll alla tummar och tår att dom kan hjälpa mig med en lägenhet.

Nu gott folk skall jag njuta av en solig morgon och tystnaden innan Melody vaknar.
Ha en underbar dag!
Jag och min mamma, förra sommaren!

Kisses Hugs - Nilla

God morgon!

0 Läs mer >>
Oj da, nu misstänker jag att tänderna är på gång.. Hon har sovit jätte dåligt hela dagen och även nu under kvällen så har hon sovit oroligt.. men vi får väl se, man kan ju hoppas att det dröjer ett tag till för jag vill fortsätta amma ett tag. Hur länge ammade ni och när fick era barn första tanden?

Min lilla skrutt har blivit så mammig de senaste veckorna, om någon annan håller henne så kan hon vända sig 360grader för att se vart jag är, visst är det otroligt mysigt men det kan ju samtidigt bli lite påfrestande när man måste tajma in alla saker att göra när hon sover. Har ni haft det likadant?

Dagen:
Idag har vi som vanligt lekt en massa och gosat, men jag har även städat som en tok så nu är det inte mycket kvar att göra under morgondagen *MYCKET SKÖNT*. Sen kom två av bröderna förbi och hälsade på, så kul med lite besök :)
 
noop, ville bara skriva några rader, nu kallar duschen!

Kisses Hugs - Nilla

Tänder?

1 Läs mer >>
Min morgon var så himla underbar, Jag och Melody bara myste och lekte hur länge som helst, Idag har hon dessutom skrattat på riktigt (sådär att man verkligen hör att det är ett medvetet skratt) i två omgångar och i flera minuter varje gång, snacka om att man blir helt varm och lycklig i hela kroppen.

Efter allt morgon mys var det dags att ta tag i dagens sysslor - Tvätten! Fy f*n säger jag bara jag vill flytta så jag har ett tillräckligt stort badrum för att ha tvättmaskin och torktummlare, snacka om att det hade underlättat hela vardagen!

När tvätten var klar vid 16:30 tag jag och Melody oss en go tupplur på nästan 2 timmar, det måste jag ändå säga är en av de saker jag älskar med att vara mamma, man behöver inte känna sig dum för att man går och lägger sig mitt på dagen. Efter att vi vilat upp oss så klädde vi på oss, jag satte Melody i bärselen och promenerade ner till hamnen, Kia köpte pizza och jag köpte sushi. just nu är det ännu jobbigare att promenera med henne i selen då jag tyvärr ramlade förra söndagen, vad som hände vill jag inte gå in på för det är ganska jobbigt som det är men hur som helst, jag har bestämmt mig för att jag vill att detta läker så fort som möjligt i foten och jag vill komma ikapp mig lite efter graviditeten så jag försöker att gå så mycket som möjligt med henne på magen, (väldigt bra start tror jag om man inte "hinner" (orkar) träna direkt efter en graviditet, jag menar hon väger ändå ca 7500 så de tar ju en del om promenerar lite längre eller om man städar där med henne.
 
Väl hemma myste vi massor innan det var dags för att lägga Melody, hon va TRÖTT efter alla intryck från promenaden så det tog kanske 5 min innan hon sov. Så nu ska jag passa på att ta vara på lite ensamtid, eller som min kära vän Davida säger, att man är på jour, haha!


 
Kisses Hugs - Nilla

Tvätta, promenad, sus...

0 Läs mer >>
Vissa dagar känner jag bara att jag vill gå ut på gatan och skrika om min lycka som mamma. Jag menar, finns det något större i livet man kan uppleva än att bli förälder? Dessutom tror jag att det är precis lika stort för pappan som för mamman.
 
Vad jag då inte kan förstå är färäldrar som lämnar sina barn av olika anledningar, kan man leka göra barn och bestämmer sig för att behålla det ska man f*n ta det ansvaret som löper livet ut också. Sen finns det ju de föräldrar som tro sig ha rätten att ta ifrån ett barn den ena föräldern, jag tycker det är förjävligt rent ut sagt! Självklart om den ena förälderna är en fara för barnet/barnen så ska man kanske fundera över om umgänget bör vara bevakat eller liknande men jag tycker ALDRIG att det är rätt att kapa banden helt, mamma är alltid mamma och pappa är alltid pappa det spelar liksom ingen roll vad som hänt eller inte hänt. Sen kan jag tycka att i Sverige är vårdnadstvister extremt utdragna, jag menar hur svårt ska det vara att utreda fallen och göra det som ses bäst för barnet så fort som möjligt? Jag tror eller vet kan jag nästan med all säkerhet säga att, ju längre tid en sån här utredning tar destu mer skada tar barnet av hela situationen och det är faktiskt barnen det handlar om.
Den dagen jag valde att skaffa barn så valde jag även att jag ALDRIG mer kommer att hamna på första plats och så tycker jag att alla borde tänka innan man skaffar barn och är man inte villig att komma på andra plats så kanske man inte ska skaffa barn just då.
 
Nej usch nu har jag nog fått skriva av mig lite, och nej jag syftar inte på någon/något specifikt, detta är bara något som jag ofta väljer att läsa om och tänker på så kände att jag var tvungen att skriva av mig lite.
bild lånad från google.
 
Kisses Hugs - Nilla

Dagens känslor!

1 Läs mer >>

Melody föddes den 6/12-2012, hon föddes dock för tidigt (i vecka 36.) Varför kommer ni nu att kunna läsa nedan.

Det hela började ungefär 1,5 vecka innan Melody föddes, jag började må extremt dåligt, samlade vatten i hela kroppen men främst i fötter och ben, såg flimmer, blev så andfådd av att bara ställa mig upp i princip. Det började läcka massa vätska i samma veva som jag började må dåligt och jag ringde upp till förlossningen för att kolla vad det kunde vara då sa dom bara att jag inte behövde vara orolig det är bara flytningar (vilket är vanligt att det ökar i slutet av graviditeten) detta var den 2/12-2012, jag ringde in senare på kvällen till förlossningen igen och grät för att jag hade så ont i fötter och ben, samma svar där: va inte orolig, det är helt normalt. MEN, NEJ det är inte normalt att det läcker flytande vätska eller att man samlar på sig så pass mycket vätska på så kort tid.

Så visst då var det väl bara att vänta tills den 4/12 då jag skulle till MVC för vanlig kontroll. Väl där kollar dom blodtrycket först som låg på 190/9, efter fler kontroller säger barnmorskan på MVC att jag omedelbart måste åka upp till Östra sjukhuset pga att dom misstänker att jag fått havandeskapsförgiftning. Väl uppe på östra konstaterar dom att jag har det så jag blir inlagd på Special förlossningen, blir förbjuden att vara uppe och gå utan uppsyn av någon, fick inte kolla på tv pga flimmer osv.

Den 5/12 ber jag läkarna kolla om det är vattnet som gått (redan för 1,5 vecka sedan) men det säger dom att det inte är så då antar jag att det bara var att hålla sig lugn. Denna dagen bestämmer man att man ska sätta igång förlossningen den 6/12 eftersom det enda botemedlet på havandskapsförgiftning är förlossning. Men den 5/12 sent på kvällen sätter förlossningen igång utav sig själv.

Förlossningen:
Allt började med att jag tidigare under dagen hade ont i ryggen men det sa dom berodde på att jag var sängliggandes. Jag fick lov att kolla på 22 nyheterna tillsammans med Kia men mitt under dom börjar det värka enormt i ryggen (jag fattar verkligen inte att det var förlossningen som hade satts igång) jag stapplar mig in till rummet och ringer på klockanoch barnmorskan undersöker mig, då var jag öppen 3 cm och hon tippsade mig om att ta lustgasen, första gången tog jag bara bort den, andra gången började jag asgarva, tredje gången gjorde den susen. Det var inte många sekunder under hela förlossningen som jag släppte masken, som sagt den gjorde ju susen. Enda problemet med lustgasen var att jag inte minns precis allt som hände, lite tråkigt men den tog ju bort så himla mycket utav smärtan.
Runt 1 på natten satte dom edan och gav mig ryggmärgsbedövningen, den var verkligen så bra nu kunde jag ju koppla av och bara vänta tills krystvärkarna skulle börja. Jag hade absolut ingen som helst tidsupfattning under hela den natten så har inte en aning om hur lång tid krystvärkarna tog men jag minns att det som gjorde mest ont under hela förlossningen var precis när huvudet skulle ut, som tur var hade jag skrivit ett förlossningsbrev tidigare under graviditeten och där skrev jag att OM dom ser att jag är påväg att spricka så vill jag att dom klipper mig, tack gode gud att dom gjorde det för sen krävdes det bara en krystvärk så var min lilla  docka ute kl 04:16. Förlossningen tog bara 6 timmar och jag annser att även om det var smärtsamma 6 timmar var det så magiska timmar under mitt liv så jag hade utan tvekan gjort om det, hon vägde bara 2830g och var 47cm lång, dock var hon större än vad som var beräknat innan. Dom trodde att hon bara skulle väga ca 2300g så hon var ju betydligt större än väntat. De kommande dygnen hade jag så otroligt svårt att sova, jag låg bara och kolla på mitt lilla mirakel- Vi fick stanna på speciall BB i 5 dagar pga av mitt höga blodtryck och för att jag miste en del blod under förlossningen 1,3 liter ungefär. När vi väl kom hem var det bara att påbörja vardagen som FÖRÄLDER! Det bästa valet jag gjort i hela mitt liv!

 

Visste du att?

*Under förlossningen kollade Kia på en Manchester United match
*Dagarna efter bad jag alla sköterskor om ursäkt IFALL jag hade varit otrevlig (vilket dom sa att jag inte hade varit)
*Jag tycker att jag hade en otroligt lätt förlossning på endast 6 timmar
*Melody föddes 04:16 och min bror ringer som sov hos oss dom nätterna och talar om att vår köksklocka stannat på exakt 04:16 den natten


Hoppas någon orkat läsa allt ;)
Kisses Hugs - Nilla

Förlossningen

0 Läs mer >>
Idag är jag såå fruktansvärt trött, kasst med sömn inatt och sen har vi varit större delen av dagen hos min mamma, vi har rensat i deras trädgård och grillat. Påvägen hem stannade vi till på ICA och handlade lite bla. morotspuré, snacka om att det gick hem hos lilla fröken, efter varje tugga sa hon MMM precis som med banan. Nu har varit hemma i ca 2 timmar och äntligen sover hon.

När vi haft folk hemma eller har varit iväg under dagen så tar det så lång tid för Melody att komma till ro, det är ganska jobbigt eftersom då somnar hon alltid senare än vad hon brukar och oftast vaknar hon flera gånger under kvällen/natten. Med tanke på att hon tycker att det är så jobbigt att vara bland massa folk så känns det ibland jobbigt att ens åka iväg, det känns ju som om man utsätter henne för något jätte jobbigt.. *Ont i mammahjärtat* Och ja jag vet att jag måste träna henne på det men när hon blir så hysterisk är det verkligen inte lätt.
 
Har ni haft samma problem och hur har ni i så fall löst det?
 
Imorgon åker vi med min lillebror Emil och min kusin Taba till freeport för att inhandla skor och mysbyxor, får väl se antagligen kommer väl lillan få något också. Ne dags att städa unden lite, tänkte att jag under kvällen kommer lägga in min förlossningsberättelse, får väl se hur många som orkar läsa hela ;)
När pappa matar henne med morotspuré ser man ut såhär efteråt ;)
 
Kisses Hugs - Nilla

Mycket folk?

2 Läs mer >>
Usch inatt var ingen rolig natt alls för min lilla docka, den började dock bra.. Melody somnade som vanligt i vår säng runt 20:30 och sov fram tills jag gick och la mig vid 23:30(precis som vanligt) vi ligger och leker, hon får mat och somnar sedan om.
Klockan 4 vaknar hon och gallskriker stackarn för att hon har så ont i magen, det tar säkert en timma innan hon lugnar sig och vi kan krypa ner i sängen igen. Stackarn hade ju så ont!!
Hon väcker mig vid 8 tiden så ligger vi o pratar och leker fram tills kl 11:00, en underbar och mysig morgon!

Nu har hon precis somnat igen så då tänmkte jag passa på att skriva ett inlägg här och sen städa inför vårt finbesök av min lillebror Max. En sak jag har tänkt att jag ska göra enda sedan Melody föddes var att skriva ner allt jag kommer ihåg från förlossningen, mest för att kunna titta tillbaka på den dagen som den bästa dagen i mitt liv men skulle ni vara intresserade av att jag även lägger ut den här?
Ni som har barn, vad har ni för kvälls och nattrutiner?
 


 
Kisses Hugs - Nilla 

Ont i magen!

0 Läs mer >>
Vad börjar man med att skriva här då? En kort presentation av mig kanske..
Ja som ni säkert redan vet så är jag nybliven mamma till min 4 månaders dotter, Melody. Jag är otroligt lycklig med min fästman Kia och skulle för allt i världen inte vilja vara utan honom. Vi har dessutom en ur söt jycke, en amstaff blandning på tre år.
 
Just i dagens läge går mitt liv ut på att bara ta hand om vår dotter och mysa hela dagarna med henne, promenera och aktivera hunden och sist men inte minst ta hand om hemmet.
 
Hmm, hur mer kan jag presentera mig? Kanske bättre att ni som undrar något får fråga så kan jag försöka att skriva ett roligare inlägg ikväll när lillan sover!
 
 
Hugs Kisses - Nilla

Första inlägget?