0 Läs mer >>
Idag är dagen äntligen här, dagen då Marley är beräknad ♥
Men tyvärr verkar han trivas på inne i mammas mage och vill ligga kvar i värmen. Massa förvärkar, ryggont, tryck neråt, illamående osv, ja allt som kan tyda på förlossning är ett faktum just nu men ändå ingen bäbis.. Igår var en eftermiddag från helvetet, hade så ont så jag vagga fram och tillbaka, soffläge och alvedon, NU är förlossningen igång sa jag till Kia! I 2-3 timmar va jag som i en dimma i princip sen bara avtog det, inte gjorde det saken lättare att Melody va dålig och mammig, så självklart mitt i allt så skulle hon bara klänga på mig, men men det avtog ju och återgick till det "normala" så jag gissar på att han ligger kvar där ett par dagar, hade ju varit så häftigt att föda på exakta BF dagen då det bara är 5% av sveriges kvinnor som föder just på den beräknade dagen. 
 
Trots att ingen bäbis tittat ut känner jag mig på bra humör, Melody är feberfri och jag har varit på MVC idag och allt såg tipp topp ut! så när Melody vaknat får det bli en liten pulkatur tror jag.
 
Håll tummarna att det snart sätter igång!
Föresten.. behöver jag tala om att jag FORTFARANDE ibte packat BB-väskan eller skrivit ut mitt förlossningsbrev? SLARVPOTTA!
 
Puss&Kram
 
 

Beräknad förlossning ...

2 Läs mer >>
Melodys feber håller i sig och så fort alvedonen går ut stiger den igen trots det har vi hunnit ta en pulkatur, handla lite och jag har snart tvättat färdig.
 
Snart vankas det middag, Ungsbakad lax med potatis och kallsås. Yumyum, kan tillägga att Kia är kock så ni kan ju tänka er själva vilken mat barnen får växa upp med ♥
 
Tänkte försöka mig på att få in lite bilder från igår, som sagt ber om ursäkt fär kvalitén. 
 
Puss&Kram
 
Liten skrutt ville ha musik ♥
 
Kollar babblarna med mormor ♥
 
Febrig Melody från i morse ♥
 
EnDagKvarIdag♥
 

Lite mer från igår! ♥

0 Läs mer >>
Kan det komma mer olägligt att Melody blev sjuk inatt? Igår var hon pigg som en lärka, inatt när vi vakna till var hon super varm.. Tempade och då låg hon på 39,2, en alvedon och massa vatten senare somnade hon om. Hon vaknade nyss, vill inte ha välling utan bara massa vatten och alvedon igen, tempen visade 39,3. Sen totaldeckade hon igen.Mitt älskade troll!!
 
Hon och pappsen får ligga kvar så stiger jag upp och tar mitt morgonkaffe.. Tror detta kan bli en lååång dag!
 
Förövrigt så är det bara en dag kvar till BF. Lilla Melody ska bli storasyster snart ♥
Hade gärna velat att Melody hann bli frisk innan det blir dags. 
 
Hoppas er dag blir underbar ♥
Puss&Kram
 

Sjukstuga igen...

3 Läs mer >>
Idag har jag och Melody hälsat på hos mormor (min mamma). En vild liten Melody har terrat mormors hem, väl hemma så va Melody vaken ca en timma och nu ligger hon som en klubbad säl bredvid mig. Tog ibte ens 5 min att lägga henne (händer ALDRIG, hon är ett svårlagt barn..)
 
Jag vet att jag skriver mycket och ofta om min graviditet men just nu känns det som om drt är nästsn de enda som snurrar i mitt huvud. Idag har det varit ganska lugnt och först nu på kvällen har jag börjat få mycket sammandragningar igen. Nu hoppas jag verkligen att det snart är dags! Känns som om tiden står stilla.
 
ska strax sova jag också men tänkte bjuda på några bilder från idag, ledsen att kvalitén inte är den bästa. Kommer några fler bilder imorgon, mobilen vill inte riktigt som jag vill ;)
 
Sov gott!
Puss&Kram
 
jag och mamma! ♥
 
Mormor matar ♥
 
Leker med moster ♥
 
 

Borta bra men hemma b...

5 Läs mer >>
Ååh tiden går så långsamt!!!!! NU vill jag föda, nu nu nu! Idag är det bara tre dagar kvar till BF, fast det känns som en hel evighet! Idag trodde jag nästan att det var dags igen, förvärkar så jag vek mig, sammandragningar som jag var tvungen att sätta mig ner utav men kommer det någon bäbis? NEJ! Han vill ligga kvar i mammas trygga mage. 
Kia tror att jag kommer föda imorgon, att jag dessutom skall vakna av värkar var han tvungen att lägga till! ;)
När tror ni att Marley väljer att komma till världen?
 
Imorse kunde jag givetvis inte sova så jag steg upp 05:30 medans de andra låg och sov, bakade en hallon/blåbärspaj, njöt av nyhetsmorgon och en kopp kaffe i lugn och ro! Dagen har varit lång,  Melody har knappt velat sova och jag har haft ont. Så nu täbkte jag att jag ska krypa ner och lägga mig och hoppas på att natten bjuder på mer sömn och att morgondagen bjuder på ett barn ;)
 
Sov Gott!
Puss&Kram ♥
 
Hallon/Blåbärspaj♥
 
Kokade lite nappar och flaskor idag, ser ni samma sak som jag?
 
 

3 lååånga dagar...

4 Läs mer >>
Min lilla prinsessa! näst intill varje kväll/natt vaknar hon och har ont i magen, hon har varit dålig i magen i 1,5 månad och det har hon aldrig varit innan (kanske nån enstaka gång tidigare). Vissa nätter har hon tom spytt. Jag har hela tiden tänkt att det är tänder men icke, hon har inga tänder på g nu? Eller att det är pga sötsaker men det får hon ju inte varje dag. 
 
Så nu börjar jag tro att det är något hon inte tål, så imon blir det atr ringa BVC. Laktos kan det inte vara, för vi har bara laktosfritt hemma.. Någon som har nåt tips?
 
Puss&Kram 
 

Ont i magen! ♥

0 Läs mer >>
Idag är en dag som jag ska avnjuta med min man och dotter, jag pch Melody har haft en mysmorgon med massa gos och lek. Igår hann jag städa o fixa massor så det enda "måstet" som ska göras idag är att vika all tvätt från igår. Så så fort Melody vaknat från sin vila ska vi äta frukost och sen gå ut och leka i snön så mycket jag bara orkar och klarar. Kanske kan jag även hinna packa BB-väskan ;)
 
Jag har varit dålig på att uppdatera hur det går att lägg Melody i hennes egna säng.. Tyvärr har jag faktiskt gett upp det för ett tag, inte för att det var jätte jobbigt utan för att jag kunde varken ligga ner bredvid henne eller på golvet nedanför för att kanten på sängen är för hög så jag var tvungen att sitta upp på golvet helt krökt i ryggen och just nu klarar faktiskt inte min rygg det så därav "gav jag upp". 
 
Nu ska jag kolla lite Malou på 4:an så får jag hoppas att er dag blir lika mysig som min.
 
Puss&Kram
 
 
 
mitt älskade trollbarn! ♥♥♥

Familjedag ♥

1 Läs mer >>
Förvärkar är bara förnamnet! massa sammandragningar och förvärkar så de skriker om det.. Nu i efterhand så inser jag att med Melody så hade jag nedras tur som slapp det eftersom hon iom förtidigt. Under gårdagen hade jag mycket sammandragningar och senare på kvällen kom även förvärkarna. 
Idag har det inte varit mycket bättre, både och har kommit och gått under hela dagen. 
 
Trots det så har jag fått en del gjort, städ, tvätt och dessutom (med hjälp av min bror) fått fixat en del i barnens rum. så har inte helt legat på latsidan iaf!
Nu sover äntligen den trottsiga goungen så jag kan städa köket och hämta den sista tvätten.
 
Kan ni förstå att jag FORTFARANDE inte packat varken Melodys väska eller BB-väskan? Känns som om man drar ut på allt till sista stund verkligen haha. 
Tänkte jag skulle köra en sista rusch och packa allt imon så det bara är typ hygienartiklar och sånt som får packas när det väl är dags. Sen känns det faktiskt som om det mesta är klart inför Marleys ankomst.
 
Tror Kia får ge mig lite massage när jag är klar med allt idag sen ska jag krypa ner i sängen.
 
Ha en trevlig kväll!
Puss&Kram
 
Bjuder på en bild från i morse ♥

Förvärkar!

2 Läs mer >>
Tänker inte skriva så mycket mer än att jag varit hemma med famuljen idag, bilderna får tala för sig själva ♥
 
alla syskon♥
 
Puss&Kram
 

Underbar dag med fami...

2 Läs mer >>
Nu är det bara 7 dagar kvar innan lilla Marley är beräknad, som jag längtar! Denna graviditeten har gått så himla fort, men nu känns det verkligen som om man går och räknar ner dagarna och letar tecken på att en förlossning är på G. Hur sattes era förlossningar igång?

Som ni kan se har jag ändrat en hel del inne på min blogg, mest för att jag var trött på den förra designen men även för att folk klagade på att den var svårläst (folk=min mamma) haha. Så nu mamma kan du inte klaga!

Idag tog faktiskt Kia med sig Melody över till vår granne för att fira hans födelsedag, jag passade på att ta lite egentid, det var UNDERBART! Jag passade på att städa och fixa lite där jag inte brukar hinna när Melody är hemma. Trodde aldrig jag skulle säga det men även om det "bara"var två timmar så var det så skönt att vara ensam.

Eftersom Kia är kvar hos grannen tänkte jag stänga av datorn och njuta av att Melody sover så ni får ha en trevlig kväll så hörs vi av!
 
Puss&Kram
 
 
Från min och Melodys frukost igår ♥

7 dagar kvar ♥

7 Läs mer >>
I flera år innan jag blev mamma tänkte jag-
-Vill jag ens bli mamma?
-Man blir ju så låst! (Kan tillägga att jag hade 2 hundar)
-Kommer jag orka med alla måsten?
-Kommer aldrig vara nr 1 längre..
-Festa kan man ju glömma!
-Massa saker ÖVERALLT!
 
Osv osv..Nej, jag skulle inte bli mamma bestämmde jag mig för! Jag hade mina hundar som jag älskade lika mycket som folk älskade sina barn (det har jag ju insett nu är ren skitsnack, det är bara folk utan barn som kan säga så). Jag var helt enkelt nöjd med det jag hade och jag slapp alla dom där jobbiga måsten och offra saker!
 
Jag levde som jag alltid hade gjort och med handen på hjärtat ett väldigt destruktivt liv. Helt plötsligt i april 2012 började jag må väldigt dåligt psykiskt, gick ifrån på jobbet och bara grät! Vad hände liksom? Veckorna gick och efter ett tag så kom jag ju på att min mens va sen.. Kanske skulle ta ett gravtest? Sagt och gjort 11 Maj 2012 gjorde jag ett test som visade +! Av någon anledning blev jag överlycklig (jag som inte ens ville ha barn!). Nu förstod jag ju även varför jag mått så som jag mått de senaste veckorna. 
 
Tänkte hela tiden, vad ska folk tycka, jag och Kia hade bara varit tillsammans i 1 år? 
Kommer jag klara alla dessa måsten och uppoffringar? Men vi bestämmde oss för att vi skulle behålla barnet, jag mådde mer eller mindre dåligt psykiskt hela graviditeten men när jag väl vant mig vid tanken av att jag skulle bli mamma kunde jag inte annat än le varje gång jag tänkte på det. När alla saker var på plats och det närmade sig BF längtade jag och räknade ner dagarna tills jag skulle ha min dotter i famnen. 
 
Melody kom till oss tidigare än beräknat och plötsligt låg hon på mitt bröst den 6/12-2012! Jag kunde inte förstå vad som hade hänt, jag va MAMMA! Och jag var lyckligare än jag någonsin varit, de kommande 3 dygnen sov jag kanske sammanlagt 5 timmar. Kunde ju inte slita blicken från mitt underverk. Nu insåg jag vad livet gick ut på och varför folk skaffar flera barn.
 
Lyckan är och var total! Att bli mamma är det absolut bästa beslutet i mitt liv och jag ångrar mig inte för en sekund i världen. Det jag gjorde var inga uppoffringar, det var skönt att äntligen ha hittat meningen med livet! 
 
Mitt barn (snart mina barn) är det absolut bästa som hänt mig ♥
 
Puss&Kram/Hormonmamman som var tvungen att skriva av mig!
 
Min lilla docka, ca 5 månader gammal ♥

Uppoffrar mycket som ...

0 Läs mer >>
BB-väskan... haha ja den vorde varit packad för ett bra tag sedan, självklart har jag inte gjort det. Har inte ens börjat tänka på vad som ska packas ner.. kanske är dags för det nu? Det börjar ju ändå närma sig, idag är det vara 9 dagar till BF liksom.
 
Vi har dessutom bestämt att vi ska försöka ordna så Melody kan va med min mamma eller bror under förlossningen så Kia kan vara med, det är ju inget som går att uppleva senare. Så förutom BB-väskan som jag måste packa måste jag dessutom packa en väska till Melody och skriva om mitt förlossningsbrev. Får försöka göra allt idag.
 
 
Tänkte jag skulle göra en 7-lista med måsten i BB-väskan:
★Bekväma och stora kläder som används efter förl. amnings-BH och innetofflor
★ Små mellanmål till förl. både till dig och pappan
★ Läppsyl - kommer användas flitigt både under förl. och efter
★ Shampoo-Balsam-Tandkräm-Tand-HÅRBORSTE!!!
★ Ombyte till pappan
★ Kläder för bäbisen att åka hem i
★ Kamera, laddare till mobilen ev. dator
 
Dessa saker är de 7 främsta sakerna som jag uppskattade både under förlossningen och efter. Hoppas att dom kunnat hjälpa någon.
 
Puss&Kram
 
 

7 måsten till BB-Väsk...

0 Läs mer >>
Hmm vet inte riktigt hur jag ska börja men det var en tjej som kontaktade mig idag på engelska via privat medelande på fb  och hennes vän som är proffisonell fotograf söker tydligen en nyfödd att fota.
Hon vill alltså fota Marley när han är född. I första tanken tyckte jag detta lät jätte kul- Varför inte liksom?
Sen tänker jag aha men vad ska hon ha bilderna till? Vilket jag även frågade, fick till svar att dom kommer användas på hennes hemsida och facebook sida. Alltså typ som en portfölj.. Givetvis skulle jag även få alla bilder.
 
Jag sa att jag skulle kontakta fotografen imorgon.. Så nu måste jag överväga hur jag vill göra, vad hade ni tänkt och gjort?
 
Puss&Kram

Fotografering..

1 Läs mer >>
 I dag har det varit en ganska lugn och mysig dag.. Jag har tvättat otroliga mängder kläder idag, imon ska allt vikas och läggas in. Det är så mysigt att vika in Marleys kläder,det blir liksom verkligt på något sätt att han snart är här. Så fort man tar på Melody hennes små skor så trippar hon runt så stolt i dom så hon och pappa fick följa med en sväng ner till tvättstugan förut, det var tydligen en rolig upptäcksfärd haha!
 
Sen åkte Kia iväg med min bror och STORHANDLADE! Melody blev helt hystrisk när pappa gick, stod och banka på ytterdörren och roppade "bappa" så vi klädde på oss och gick ner till coop, vi köpte det första blöjpaketet och napparna till Marley ♥. När vi kom hem åt vi lite och sen fick Melody ta dig en varm go dusch, OM hon älskar det min lilla docka!
 
När pappa väl va hemma va hon lycklig och att morbror Emil va med gjorde ju det ännu roligare. Hon är så rolig, hon är verkligen sååå mammig och pappig (både på gott och ont) men sen finns det vissa personer som hon verkligen älskar och Emil är en av dom. ♥
 
Jag har en fundering, Melody är snart 14 månader och har fortfarande bara varot ifrån mig ca 1 timma sen hon föddes, jag har alltså aldrig lämnat bort henne eller åkt iväg utan henne. Men idag var allra första gången sen hon föddes som jag kännde att jag faktiskt skulle vilja åka iväg bara ett par timmar för att bara vara Pernilla och inte mamma. Hur har ni gjort?
 
Nu ska jag krypa till sängs!
Sov Gott ♥
 
Storhandlat.. + ca 5 påsar till
 
Nån som älskar att duscha ♥

Lugn dag ♥

0 Läs mer >>
Igår kväll somnade Melody i sin egna säng efter 50 minuter, efter ett par timmar vaknade hon till så jag lyfte över henne. Men jag har bestämmt mig för att inte stressa fram "hela nätter", bara hon lär sig att hon KAN sova där så får vi ta det succesivt täbker jag. 
 
Jag somnade ca 00:00, har börjat få så svårt att sova, jag vaknade vid 04 ungefär, låg och vred o vände mig ett tag innan jag gick upp och städade hela lägenheten. Var väldigt skönt när det var gjort att bara sätta mig nee och vänta på att min docka skulle vakna.
 
Dagen tickade på och vi gick ut så Melody skulle få åka pulka för första gången, det var rikrigt roligt tyckte hon tills vi skulle passera lekplatsen, då var det gungan som gällde :) 
 
Min lillebror Emil och kusin Sara kom förbi ett par timmar, satt o tjöta, åt middag, fikade och kolla fotboll givetvis ;) så mysigt och trevligt!
 
Nu sover Melody i sin säng och jag tänkte försöka lägga mig oxå, trotts värk i både rygg och huvud.
 
Sov gott allesammans!
Puss&Kram
Dagens lek ute ♥
 
Morgonmys innan de andra vaknar ♥

Pulkaåk och besök ♥

3 Läs mer >>
Nu var det flera dagar sedan jag skrev, har helt enkelt inte haft varken tiden eller orken för att skriva, men mycket har hänt!! Mitt senaste inlägg handlade ju om att lära Melody sova i egen säng..

Jag skrev, skam den som ger sig.. Fasen, skam på mig jag har gett mig! Andra natten bar jag över henne också och igår så la jag henne faktiskt i vår säng direkt av flera anledningar. Men jag ska fortsätta idag med att lägga henne i alla fall för att sova middag i sin egna säng. För om jag ska vara ärlig så tror jag att när hon väl kommit in i att sova själv kommer hon sova bättre om nätterna än vad hon gör bredvid mig.

Igår var jag och Melody hos min mamma hela dagen och lekte, Melody älskar att vara där och leka med mormor och moster dessutom så tycker jag att det är så skönt när någon annan kan springa efter mitt lilla yrvärder i några timmar så jag kan koppla av. Min bror var även där med sin tjej och deras lille son som är drygt en månad gammal bara, självklart var man ju tvungen att hålla lillsnutten, det tyckte Melody INTE om. Då skulle hon självklart ligga i mammas famn, jag tror hon hade kunnat bestiga berg i den situationen bara för att få ligga där Lukas låg haha, charmunge!

Efter ett par timmar kröp jag och Melody ner i mammas säng och sov middag och helt ärligt, finns det något mysigare än att lägga sig på sin mammas kudde och känna lukten av sin barndom? Nopp, jag älskar den känslan!

När vi väl var hemma vid 21:30 fick Melody äta lite mat med pappa och sen lägga sig. Jag och Kia kurade ihop oss i ett hörn av soffan och kollade på en dokumentär, mitt i dokumentären hände nåt som jag väntat på länge.. Jag fick värkar i ryggen och du vet "down there" så tänkte jag shit är det dags nu? Jag sa till Kia att det börjar göra ONT, ringde min mamma och varnade henne med men näjag vaa inte ärlig om hur obt det faktiskt gjorde, då hade dom ju bara velat att vi skulle åka in så jag vankade lite fram o tillbaka i lägenheten innan jag kröp ner i sängen bredvid Melody, tog kanske en kvart så deckade jag. Melody vaknade till vid fyra och då hade jag fortfarande ganska ont "down there" men ryggen var mycket bättre. FALSKT ALARM! Ingen förlossning ännu :/

Så idag blir det bara att ta det lugnt, kanske gå ut och leka lite i snön med Melody och handla lite sen ska vi bara mysa för hela slanten!

Ja juste, igår när vi var hemma hos min mamma kom en vän, Maria förbi med en stor sopsäck med massa kläder till Marley från storlek 50-86, kläderna såg helt oanvända ut dessutom! Hur tackar man för något sådant??

Nu ska jag njuta lite av tystnaden när Melody sover men ni får alla ha en toppen dag!
 

Tagen igår, så idag är det bara 13 dagar kvar.. det närmar sig!

Dockan blev trött av att leka hos mormor!
 
Puss&Kram

Flera dagar!